Cover voor Werken met kookstukken

Werken met kookstukken

Duur
2 dagen
Locatie
Zaandam
Kosten
€ 495, subsidie mogelijk
Uitvoerder
Bakery Institute

Doelgroep

Bakkerijmedewerkers

Inhoud

De belangrijkste reden om met een kookstuk te werken is om water te binden om de malsheid te verbeteren. Maar er zijn meer positieve eigenschappen, zoals een langere versheid, de reductie van broodverbetermiddelen, of het verwerken van bloem of meelsoorten met zwakkere eiwitten zoals quinoa of eigengemalen spelt. Een kookstuk maken varieert van een eenvoudig welstuk van zaden en water, tot een mooi aromastuk waar de gehele massa een langere tijd op een bepaalde temperatuur verandert in een smaakvol geheel. Leer in de training meer over het bereiden van kookstukken en de eigenschappen ervan. Maak een ruime variatie broodsoorten en leer over het verschil met voordegen op gist en desem en kookstukken.

Je maakt onder andere bierbrood met kookstuk met donkerbier, busbrood en klein brood met zetmeelkookstuk, quinoabrood met quinoa kookstuk en een baguette met durum zoetstuk. Ook wordt er gewerkt met verschillende desemsoorten en vertraagde processen.

Subsidie

  • De training kost € 495. Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.
  • Vanaf 1 maart 2022 komt deze training in aanmerking voor de STAP-subsidie (€ 1.000 per jaar).