Cover voor TSB voor ziekte door gevaarlijke stoffen tijdens werk

TSB voor ziekte door gevaarlijke stoffen tijdens werk

Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten (TSB)

Dit bericht is in 2023 aangepast, omdat de eigen inkomensvoorziening van de bakkerijsector is vervallen.

Ben je ziek geworden doordat je tijdens je werk in aanraking bent geweest met gevaarlijke stoffen? Vanaf 1 januari 2023 wordt het voor mensen die lijden aan bepaalde beroepsziekten mogelijk om een financiële tegemoetkoming aan te vragen. Dat kan op basis van de regeling Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten (TSB).

Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten (TSB)

De TSB is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten waarmee mensen met een beroepsziekte vaak te maken krijgen en als teken van erkenning voor hun situatie. De regeling is ingesteld door de overheid.

De TSB gaat in op 1 januari 2023. Deze regeling geldt onder andere voor (oud-)werknemers of zelfstandigen met allergisch beroepsastma. De overheid betaalt deze tegemoetkoming. Het Instituut Slachtoffers Beroepsziekten door gevaarlijke stoffen (ISBG, opent in nieuw venster) voert de regeling uit.

Eigen loopbaanvoorziening in bakkerijsector

In de bakkerijsector bestaat voor medewerkers met allergisch beroepsastma al jaren een eigen regeling met een loopbaanvoorziening. Neem daarom contact op met Blij met Stofvrij (info@blijmetstofvrij.nl) voor meer informatie over de TSB en de voorziening van Blij met Stofvrij.

Actueel nieuws over veilig en gezond werken?

Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van nieuws over veilig en gezond werken en van andere actuele informatie op Bakbekwaam? Abonneer je dan op de Bakbekwaam-nieuwsbrief, en ontvang maandelijks al het nieuws over leren en werken in je mailbox!

Nieuws uit de branche