Cover voor Vmbo-lespakket bakkerij beschikbaar voor decanen

Vmbo-lespakket bakkerij beschikbaar voor decanen

Leerlingen helpen bij het kiezen voor de bakkerijsector

Het lespakket waarmee vmbo’ers op een aantrekkelijke manier kunnen kennismaken met de bakkerij is nu beschikbaar voor decanen. Het vmbo-lespakket is ontwikkeld door de Stichting Bakkracht in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Het is bedoeld om leerlingen te helpen bij een bewuste keuze voor een opleiding waarmee ze in bakkerij of horeca aan de slag kunnen.

Praktijkles en (online) bakchallenge

Bakkracht biedt decanen verschillende mogelijkheden om leerlingen met interesse in bakken te helpen om de studie te kiezen die bij hen past:

  • Een praktijkles (inclusief docentenhandleiding) rondom marsepein voor vmbo-scholen: in de praktijkles maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met een van de aspecten van het bakkersvak, namelijk decoreren met marsepein.
  • Een bakchallenge (inclusief docentenhandleiding) rondom feestelijk brood voor vmbo-scholen: tijdens de bakchallenge bakken leerlingen in kleine groepjes een brood binnen het thema ‘feestelijk’ en beoordelen elkaars brood. De winnaar maakt kans om tot landelijke winnaar gekozen te worden. Voor elke school is er bovendien een prijs voor de winnende groep beschikbaar.
  • Een online bakchallenge rondom feestelijk brood, waarbij individuele leerlingen in twee leeftijdscategorieën strijden tegen andere leerlingen.
  • Een flyer met meer informatie voor leerlingen met interesse in een opleiding in de wereld van de bakkerij. Daarbij wordt ook verwezen naar de website Wereld van de bakkerij (opent in nieuw venster) voor informatie over de opleidingen en scholen in de buurt met een bakkerijopleiding, en voor verhalen van studenten.

Interesse in het pakket?

Decanen die geïnteresseerd zijn het vmbo-lespakket of onderdelen daarvan, kunnen dit aanvragen op de Decanenpagina van de Wereld van de bakkerij (opent in nieuw venster).

Nieuws uit de branche